Az e heti brüsszeli fejlemények megerősítik, hogy Brüsszel mostani bevándorláspárti vezetése nem megállítani, hanem menedzselni, sőt inkább fokozni akarja a migrációt – jelentette ki a kormányszóvivő szombaton Budapesten, újságírók előtt.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Hollik István azt mondta, a migrációval kapcsolatban „Brüsszel e heti termése”, hogy több pénzt, kötelező kvótát és vízumot akarnak a migránsoknak.

Kiderült – folytatta -, hogy a britek kilépése miatt egyébként is csökkentett EU-s költségvetésből a bevándorláspárti brüsszeliek még többet akarnak költeni a migrációra.

Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) pedig már egy olyan javaslatot is kidolgozott, miszerint „megháromszoroznák a migránspárti Soros-szervezetek támogatását”, mindezt úgy, hogy el akarják venni közép-európai országok, köztük Magyarország pénzét – tette hozzá a szóvivő.

Hollik István szerint az is kiderült, hogy az ellenzék hazudott, amikor azt állította, a kötelező kvóta nincs és nem is volt napirenden Brüsszelben. Ugyanis „azt láthatjuk, hogy nagyon is el akarják fogadtatni még a mostani bevándorláspárti EP-vel ezt a javaslatot” – mondta, megjegyezve, hogy Antonio Tajani EP-elnök is úgy nyilatkozott: véleménye szerint a kötelező kvótákról szóló javaslatot ismét napirendre kell venni.

A kormányszóvivő azt is felidézte, hogy kedden az EP „bevándorláspárti többsége” elfogadta a migránsvízum bevezetését.

Összegzése szerint az elmúlt pár nap történéseiből egyértelműen látható, Brüsszel mostani bevándorláspárti vezetése minden egyes napot kihasznál arra, hogy még ezen a bevándorláspárti Európai Parlamenten „átnyomja” a migrációt fokozó javaslatokat, és egyre növelje a nyomást a bevándorlásellenes országokon, így például Magyarországon.