A Fidesz-KDNP szerint a brüsszeli elképzelések a bevándorláspolitikáról teljesen egybevágnak George Soros tervével.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Hollik István (KDNP) országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke évértékelő beszédében a migráció legalizálásáról, a migránsok kötelező szétosztásáról és betelepítéséről beszélt, Magyarországnak pedig azt üzente, hogy a kvóták végrehajtását várja tőle.
    
Ebből az derül ki, hogy Brüsszel és az Európai Bizottság folytatni kívánja elhibázott bevándorláspolitikáját és azon dolgozik, hogy a „Soros-tervet” végrehajtsa – jelentette ki a kereszténydemokrata politikus.
    
Hozzátette, Dimitrisz Avramopulosz migrációs politikáért felelős EU-biztos már a kvótaítélet napján bejelentette, hogy még az idén beterjesztenek egy javaslatot, amelyben az állandó és automatikus elosztási mechanizmus is szerepel majd. Ez alapján a migránsok betelepítése „folyamatos és vég nélküli” lenne – fogalmazott Hollik István.
    
Kiemelte, amíg a Fidesz-KDNP kormányoz, nem hagyják, hogy Magyarország „bevándorlóországgá” váljon, és megvédik a magyar emberek biztonságát. Kemény csatákra számítanak, minden eddiginél nagyobb szükség lesz a magyar emberek véleményére, ezért kezdeményezte a Fidesz-frakció az újabb nemzeti konzultációt. 
    
A magyaroknak joguk van elmondani, hogy támogatják-e az évi egymillió bevándorló befogadásáról, a határt védő kerítés lebontásáról, valamint a migránsok hitelből való segélyezéséről szóló „Soros-tervet” – mondta Hollik István.

(MTI)