Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök Családok budapesti világtalálkozóján bejelentett intézkedéseinek semmi nyoma nincs a 2018-as költségvetésben.

Fotó: MTI, archív

A világtalálkozó fórumán felszólaló Orbán Viktor egyebek közt azt jelentette be, hogy a jelzáloghitellel rendelkező családok a harmadik és további gyermekek esetén egy-egy millió forintot leírhatnak a tartozásukból, diákhitel-tartozással rendelkező fiatal nőknek két gyermek esetén a tartozás 50 százalékát, három vagy több gyermek esetén a teljes adósságot elengedik és „soha nem látott” bölcsődefejlesztésekbe kezdenek.

Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő erre reagálva azt írta, a Fidesz ezeket a „hazugságokat” minden évben megígéri, a bölcsődék fejlesztését már 2013-ban is kiemelt kormányzati célnak nevezték, és azóta sem történt semmi. Hozzátette: a családi pótlékot hét éve nem emelték.

Hhangsúlyozta: a mostani ígérgetés csupán annak a beismerése, hogy a Fidesz eddig semmit nem tett a családokért, a családtámogatási rendszer megbukott.

MTI