Az MSZP szerint amikor a Fidesz Botka László szegedi polgármestert támadja, akkor nem a dolgozó embereket félti, hanem a saját összelopott milliárdjait.

Fotó: MTI, archív

Az ellenzéki párt ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy Németh Szilárd, a kormánypárt frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatón azt mondta, Botka Lászlóról is kiderült, hogy a milliárdosok táborához tartozik, mert Facebook-oldala szerint a politikus az elmúlt időszakban több tízmillió forintot költhetett luxusnyaralásokra, például a Maldív-szigeteken, Zanzibáron és a Vörös-tengernél járt.

Az MSZP reagálásában azt írta, az a Németh Szilárd vagdalkozik, akinek a pártja szerint havi nettó egymillió forint nem számít kirívó jövedelemnek.

Hozzátették: Botka László saját pénzéből fizeti a nyaralásait, és azért dolgozik, hogy ezt mindenki megtehesse, a Fidesz viszont azon dolgozik, hogy még többet lophasson.

A párt közleményben Botka László luxusadós javaslatával kapcsolatban megemlítette, hogy a gazdagokat védő Fidesz „kétségbeesetten kapálózik”, hogy 2018 után ne kelljen többet adóznia.

MTI