Az állami erdészeti társaságok 36 erdei iskolát üzemeltetnek több mint 1600 fős befogadóképességgel, évente 12 ezer erdőpedagógiai foglalkozás keretében majdnem 80 ezer gyermeknek nyújtanak tanulási és kikapcsolódási lehetőséget – mondta az agrárminiszter hétfőn Visegrádon a XXII. Erdők hete megnyitó ünnepségén.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nagy István a programsorozat megnyitójával egy időben tartott, Madas László Erdészeti Erdei Iskola 30 éves jubileumi ünnepségén elmondta, hogy 2010 és 2017 között 13 erdei iskolát létesítettek, további 18-at pedig felújítottak.

A miniszter ismertette, hogy Magyarország erdőterületei meghaladják a kétmillió hektárt és ennek közel 56 százaléka állami tulajdonban van. Hozzátette, hogy az erdők hete rendezvénysorozat az erdészeti ismeretterjesztést szolgálja, amelyet szórakoztató, izgalmas programokon keresztül érnek el.

Az agrárminiszter kitért arra, hogy az állami erdőgazdaságok évente több milliárd forintnyi turisztikai, közjóléti fejlesztést hajtanak végre és a Magyar Természetjáró Szövetség partnereiként az elmúlt években tevékenyen részt vettek az Országos Kékkör teljes vonalának megújításában, és együttműködésük a projekt lezárása óta is folyamatos.

Ma Visegrádon, a 30 éves jubileumát ünneplő Madas László Erdészeti Erdei Iskolában jártam, amely nemcsak Magyarország,…

Gepostet von Nagy István am Montag, 1. Oktober 2018

Zambó Péter, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke és a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy az erdőpedagógusok évente mintegy 1000 foglalkozást tartanak, és most, az október első hetében szervezett erdők hetén országszerte 60 helyszínen, több mint 150 program várja az érdeklődőket. Ezek között vezetett túrák, erdei sportversenyek, erdészeti nyílt napok, arborétumi és kisvasutas kirándulások is megtalálhatók. Hozzátette: a részletes program megtekinthető az erdokhete.hu oldalon.

Az ünnepségen 40 intézménynek adták át az erdészeti erdei iskola minősítő oklevelet.