Ha az ellenzéken múlna, ma sem lenne otthonteremtési program Magyarországon – mondta Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten újságírók előtt. 

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A kormánypárti politikus kijelentette, Gyurcsány Ferenc és a szocialisták veszélyesek a családi otthonteremtési kedvezményekre is, az ellenzék már az első perctől támadja ezeket a támogatási formákat. Ezért tartják kiemelten fontosnak a legújabb nemzeti konzultáció azon kérdését, hogy kapjanak-e kétharmados védelmet a gyermekes családoknak járó költségvetési források, illetve támogatások – magyarázta. 

Dunai Mónika példaként említette a családi otthonteremtési kedvezményt (csok), amit bevezetése óta több mint 90 ezer magyar családnak segített az otthonteremtésben. 

Azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és a szocialisták egy tollvonással eltörölték az első Orbán-kormány családi otthonteremtési programját, s ha tehetnék, ma is így járnának el. Nem szeretnék, ha ez még egyszer előfordulna – jegyezte meg Dunai Mónika.  

Kitért arra is, hogy a gyermekeseket sújtó sorozatos megszorítások közepette a szocialisták megszüntették az otthonteremtés kormányzati támogatását, eltörölték az állami támogatású kölcsönöket, az otthonteremtési adókedvezményeket, teljesen magára hagyták a családokat. Megnehezítették és megdrágították az otthonteremtést, veszélybe sodorták több százezer magyar család otthonát a devizahitelekkel – sorolta.

Hozzátette: van olyan ellenzéki párt, amelyik ahelyett, hogy a családokat juttatná otthonhoz, a migránsok lakhatását szeretné támogatni állami, önkormányzati otthonokkal. Az ellenzék, mint mindig, ebben is családellenesen viselkedik – fogalmazott, hozzátéve: ezek a politikusok a bevándorláspárti Brüsszellel együtt nem a családok támogatásában, hanem a migránsok betelepítésében látják Európa jövőjét. 

Rámutatott arra is: a Fidesz és a KDNP szeretné támogatni a családokat, szeretnék ösztönözni a fiatalokat, hogy minél több gyermeket vállaljanak. Ezért támogatják a kormány minden olyan döntését, kezdeményezését, ami ezt a célt szolgálja. Fontosnak tartják, hogy azokat a családi kedvezményeket a jövőben is megtartsák, továbbfejlesszék, amelyeket az elmúlt nyolc évben elértek – hangoztatta.