Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

A Fidesz szerint a magyar ellenzéki pártok „tőről metszett bevándorláspárti politikát folytatnak”: az Európai Parlamentben minden „bevándorláspárti előterjesztést” elfogadtak és a magyar Országgyűlésben is gátolták, ellenezték a Stop Soros törvénycsomagot, a műszaki és jogi határzárat.

Fotó: Demokrata/Vermes Tibor (archív, illusztráció)

Deutsch Tamás, a nagyobbik kormánypárt európai parlamenti képviselője szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, négy hónappal az uniós választások előtt tisztán látszik a választás tétje: a bevándorlást ellenzők és az azt támogatók állnak szemben egymással. A parlamentben vagy az egyik, vagy a másik kerül többségbe. Hozzátette: Magyarországon is ez a tétje a választásnak.

Hangsúlyozta: a 2019-es uniós választás sorsdöntő lehet az unió életében, ekkor az unió 27 tagállamának minden választópolgára vélemény mondhat a legfontosabb sorskérdésben: a bevándorlásban. A Fidesz programja Deutsch Tamás ismertetése szerint világos: az unió külső határait meg kell védeni, oda kell vinni a nehéz sorsú embereknek szánt segítséget és nem az unió területére kell invitálni az embereket. Emellett azoknak a illegális bevándorlóknak, akiknek elutasítják a menedékkérelmét, nekik el kell hagynia az unió területét.