A Demokratikus Koalíció kormányra kerülése esetére az „egészségügyi krízishelyzet” felszámolását ígéri.

Gréczy Zsolt szóvivő szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy megszüntetnék a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetirodát, és az annak költségvetésében szereplő 25 milliárd forintot a sürgősségi osztályok működésére fordítanák.

A közmédia költségvetéséből 30 milliárd forintot a műtéti és a vizsgálati várólisták csökkentésére csoportosítanak át – közölte. Hozzátette, hogy a futballra költött forrásokból garantálják, hogy az egészségügyi dolgozók „valóban” megkapják a nekik ígért 12 százalékos béremelést. A hátrányos helyzetű térségek kistelepülésein található háziorvosi körzetek finanszírozási forrásait pedig a duplájára emelik – ígérte Gréczy Zsolt.

A DK szóvivője azt is elmondta, hogy felfüggesztenék a látvány-csapatsportok tao-támogatását és az így befolyó pénzekből többek között CT és MRI készülékeket vásárolnának.

Kérdésre közölte, nem támogatják a Stop Soros törvénycsomagot, mert az egy „bohóctréfa”. Soros György nem tör világuralomra, nem kívánja megsemmisíteni Magyarországot – tette hozzá Gréczy Zsolt.

MTI