Elfogadta az Állami Számvevőszék az LMP pontosított intézkedési tervét, az intézkedési terv végrehajtása hozzájárul ahhoz, hogy az LMP a jövőben a jogszabályok betartásával gazdálkodjon – közölte a számvevőszék szerdán.

A www.aszhirportal.hu-n megjelent közlemény felidézte: az ÁSZ január 11-én hozta nyilvánosságra az LMP 2015-2016. évi gazdálkodásának törvényességéről készült jelentését, és az ellenőrzés megállapításai alapján tíz javaslatot fogalmazott meg a párt elnökének.

Az ellenőrzött szervezeteknek a számvevőszéki jelentés kézhezvételétől számított 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük, amelyet meg kell küldeniük az ÁSZ-nak, ez biztosítja, hogy az ellenőrzöttek kijavítsák a gazdálkodásukban feltárt szabálytalanságokat.

Az LMP határidőben megküldte intézkedési tervét az ÁSZ-nak, az ugyanakkor nem volt teljesen megfelelő, ezért az ÁSZ pontosítást, kiegészítést kért. A párt ismételten megküldött, kiegészített intézkedési tervéről az ÁSZ megállapította, hogy az abban meghatározott feladatok már alkalmasak a feltárt szabálytalanságok kijavítására, így elfogadta az LMP intézkedési tervét – olvasható a közleményben.

Hozzátették: ha az LMP végrehajtja az intézkedési tervben vállalt feladatokat és a gazdálkodásában betartja a jogszabályokat, akkor elkerülhető a feltárt szabálytalanságok megismétlődése.

Az ÁSZ az elmúlt napokban már bejelentette, hogy elfogadta a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd Magyarországért Párt intézkedési tervét, az MSZP, az Együtt és a Liberálisok intézkedési tervét pedig már áprilisban megfelelőnek találta. A Jobbik Magyarországért Mozgalom intézkedési terve azonban az ÁSZ szerint továbbra sem megfelelő, így megkezdte a párt költségvetési támogatása felfüggesztésének előkészítését.