Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

A DK-t liberálisnak, az EU és Soros elkötelezettjének tartja, de az MSZP és a Párbeszéd szövetségéről sincs sokkal jobb véleménye Thürmer Gyulának.A Magyar Munkáspárt elnöke a migráció ügyében teljesen egyetért Orbán Viktorral, ám szerinte sokkal többet kellene adni az embereknek annál, mint amennyit az elmúlt években kaptak a kormánytól – például a jelenleginél jóval magasabb minimálbért és minimálnyugdíjat szorgalmaz.

A posztját 29 éve betöltő politikussal arról is beszélgettünk a lapunk február 14-i számában megjelenő interjúban, hogyan látja pártja és saját jövőjét.

– Nagyon mély ellentétek vannak, a visegrádiak és a vezető uniós országok között nemcsak a kvótában van vita, hanem az EU jövőjét illetően is. Hogy centralizált, németek, franciák által vezetett uniót akarunk, vagy egy olyat, amely valóban a népek közössége – fogalmazott a Demokratának Thürmer Gyula, aki a külhoni magyarokkal kapcsolatban is másképpen gondolkodik, mint Gyurcsányék.

A beszélgetésből kiderül az is, miért ijedt meg a Munkáspárt első embere, amikor Botka azzal kezdett kampányolni, hogy „fizessenek a gazdagok”.

A Demokrata legfrissebb száma szerdától kapható az újságárusoknál.

(demokrata.hu)