Fotó: Vermes Tibor/Demokrata, archív

Egyszerű karaktergyilkossági kísérlet zajlik ellenem, hiszen az ellenzék is tudja, hogy az elmúlt egy esztendő kormányzása sikeres – mondta a Demokratának Rogán Antal az őt és családját érő folyamatos sajtótámadásokról.A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjét Soros Györgyről, a jobbikos–baloldali szövetségkötésről és Európa jövőjéről is kérdeztük.

– Orbán Viktor mellett dolgozni, ráadásul politikai munkát végezni, az egyik legfontosabb feladat a kormányban. Ezt az ellenzék is tudja. Azzal is tisztában vannak, hogy az elmúlt egy esztendő kormányzása sikeres, a kormánypártok támogatottsága rendkívül magas. Dolgozunk rajta, hogy 2018 után is Orbán Viktornak hívják Magyarország miniszterelnökét. Ami ezen kívül, személyem ellen zajlik, az egyszerű karaktergyilkossági kísérlet. Tele van hazugsággal, amit jól jelez az a tény is, hogy huszonkét pert nyertem meg csak az elmúlt évben, holott több alkalommal még csak nem is pereltem – fogalmazott lapunknak Rogán Antal.

A miniszter szerint 2016 vízválasztó év volt. Kiderült, hogy ki az, aki az emberek oldalán áll a fontos kérdésekben, és ki az, aki nem.

– Más ellenzéki pártokhoz hasonlóan a Jobbik is csak ürügyet keresett arra, hogy miért ne támogassa a kormány küzdelmét a bevándorlás és a kötelező kvóta ellen. Lássuk világosan, hogy ellenzéki pártként a Jobbik semmiben sem különbözik az MSZP-től – mondta a címlapinterjúban.

A Demokrata év végi dupla száma december 21-től kapható az újságárusoknál.