Ákos új középlemeze holnap, 2016. április 26-án, kedden kerül a boltok polcaira. Az UGYANÚGY(EP) a címadó dal hat verziója mellett két vadonatúj szerzeményt vonultat fel. Az egyik új szám a Helyreigazítás, amelyhez – Ákos felkérésére – Demjén Ferenc adta a hangját.

Ákos régi rajongója az énekesnek, élete első hanglemeze Rózsi szólóalbuma, a Fújom a dalt volt 1977-ben. A Magyar Dal Napja 2008-as rendezvényén más szerzemények mellett Ákos a Várj, míg felkel majd a Nap című slágert is előadta, 2012-ben pedig Demjén Ferenccel egyidőben vehette át a Kossuth-díjat.

„A Parlament kupolatermében dedikáltattam vele életem első bakelitlemezét. Nagy tisztelője vagyok. Az egész zenekar nagy izgalommal várta a stúdióba Rózsit, akinek töretlen pályája, sok évtizedes szerzői-előadói munkája mindannyiunk számára példa lehet” – nyilatkozta Ákos.

Az UGYANÚGY (EP) CD-n és letölthető formátumban is megjelenik. A címadó dal fekete-fehér klipje április 6. óta érhető el videómegosztókon, azóta több mint százhatvanezren látták. A klip a MÉG EGYSZER lemezborítójának tükröződésre épülő ötleteit viszi tovább. Mint az utóbbi években már annyiszor, Ákos maga írta és rendezte, Juhász Viktor fényképezte az impozáns anyagot, a trükkmester és vágó Streba Zoltán volt. A klipben szerepel a Kossuth- és Jászai-díjas színművésznő, Piros Ildikó, valamint a reklámfilmek világából is ismert Dorogi-ikerpár. A klipért IDE kattintva érhetik el: Ákos . UGYANÚGY (klip, 2016)

2016. május 1-jén Londonban startol a MÉG EGYSZER / TURNÉ 2016, amelynek során több fesztiválon és határon túli helyszínen lép fel zenekarával. A londoni előadás mellett már ismert a felvidéki nagykoncert dátuma Nagymegyeren, ezután júniusban Velencén és Békéscsabán, júliusban Kisvárdán, Szombathelyen és Miskolcon, augusztus 20-án Kolozsvárott dörren a szintirock. Az évzáró decemberben lesz a Papp László Budapest Arénában, erre az előadásra is több ezer jegyet értékesítettek már.

ÁKOS. MÉG EGYSZER / TURNÉ 2016

  • Május 1.: LONDON (UK) – The Clapham GRAND
  • Június 4.: NAGYMEGYER (SK) – MŠK Thermál Futballstadion
  • Június 17.: VELENCE – A MI Velencénk Fesztivál
  • Június 18.: BÉKÉSCSABA – Sörfesztivál
  • Július 9.: KISVÁRDA – LeszFeszt
  • Július 10.: SZOMBATHELY – Szent Márton Napok
  • Július 16.: MISKOLC – DIÓSGYŐR: Lovagi Tornák Tere
  • Augusztus 20.: KOLOZSVÁR
  • December 17.: BUDAPEST – Papp László Budapest Aréna

Ákos-sajtóhír, Demokrata