Mézeskalácssütéssel készül adventi adománygyűjtésére önkéntesek, gyerekek és ismert emberek részvételével az Ökumenikus Segélyszervezet kedden Budapesten.

A résztvevők, köztük Lévai Anikó és Kovács Koko István jószolgálati nagykövetek, Wolf Kati, Katus Attila és Kovács Lázár célja 1353 darab mézeskalács szív megsütése.

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója az eseményen elmondta, hogy nem rekorddöntésre készülnek, a mézeskalácsok száma az 1353-as adományvonalra utal. Kiemelte, készülnek az éves karácsonyi adománygyűjtésre, amelyet idén is advent első vasárnapján hirdetnek meg.

Lehel László hozzáfűzte, hogy ez a mai alkalom azért is fontos, mert jelzi, hogy a segélyszervezet mögött közösség áll, és ez megsokszorozza az erőt, és lehetővé teszi azt a munkát, amelyet az év 365 napján végeznek.

Sokéves hagyomány, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet által segített gyermekek adventre készülve mézeskalács szíveket sütnek az adományozóknak, hogy ezzel köszönjék meg az ünnepi időszakban érkező felajánlásokat. Tavaly a szervezet rekordkísérletként hirdette meg a nagyszabású közösségi sütést, amikor rászoruló gyerekek és önkéntesek sütöttek meg 1353 darabot a segélyszervezet országos adventi pénzadománygyűjtésének jelképévé vált mézeskalács szívekből.

Az idei évben a rekord megismétlése volt a cél, hiszen az 1353-as számnak kulcsfontossága van a szervezet gyűjtésében: a 1353 adományvonal hívásával lehet 250 forinttal csatlakozni a 20 éve indult, mára az ország legnagyobb ünnepi összefogásává növekedett adománygyűjtéshez.

MTI