Sargentini-jelentés

„Gyülekeznek a felhők a demokrácia és a jogállamiság körül”

Kategória: 
Fotó: MTI, archív, szerk.

Állandó és hatékony európai uniós mechanizmusra van szükség a jogállamiság, a demokrácia védelmében; sajnálatos, hogy az Európai Bizottság a korábbi felszólítások ellenére sem állt még elő javaslattal ennek létrehozására - áll az Európai Parlament (EP) szerdai állásfoglalásában.

Százszázalékos átláthatóság

Kategória: 
Fotó: MTI

Az ellenzék közkedvelt céltábláját jelentik a közbeszerzések, legújabban pedig a Sargentini-jelentés is kifogásolta a hazai pályázatokat. Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke szerint légből kapott vádakkal vagy manipulált adatokkal tudják csak támadni a magyar közbeszerzési rendszert, ugyanis Brüsszel szerint is teljesen átlátható a hazai közbeszerzési piac.

A migráció politikai kérdés

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Magyarországot méltatlan támadások érik, amelyekben nyers politikai akarat dominál. A magyar kormány keresetet nyújtott be az Európai Bíróságon a Sargentini-jelentést elfogadó európai parlamenti határozat ellen. Ebben a helyzetben a korábbinál is jobban előtérbe került a magyar Igazságügyi Minisztérium munkája. Egyebek mellett erről is kérdeztük Trócsányi László igazságügyi minisztert.

„Tanácsosabb lenne, ha Orbán Viktor irányt változtatna”

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, archív

Elfogadhatatlan összevegyíteni a jogállamisággal összefüggő európai uniós eljárások miatt indított vitákat a migrációs politika terén kialakult vitákkal - jelentette ki Manfred Weber, az Európai Parlament (EP) néppárti frakciójának vezetője a pártcsalád strasbourgi sajtótájékoztatóján kedden, a magyar kormány óriásplakátjaira vonatkozó kérdésre válaszolva.

Oldalak