Kína

Lendületben az atomenergetika

Kategória: 

Az atomenergia ellenzői megpróbálják elhitetni az emberekkel, hogy a fejlett országok lemondanak az atomenergiáról, vége az atomkorszaknak, hiszen nem éri meg atomerőműveket építeni világszerte, és hogy az atomenergia 10-15 éven belül eltűnik. A zöld univerzumon kívüli világ azonban egészen mást mutat. Oroszország és Kína a hónap elején a legmagasabb szinten állapodott meg a stratégiai atomenergetikai együttműködésről. Sorozatban fognak épülni Kínában az orosz technológia szerinti, paksi mintájú VVER-1200 típusú blokkok, és az orosz szakemberek részt vesznek egy kínai gyorsneutronos kísérleti blokk fejlesztésében is. Nem beszélve arról, hogy sorra érkeznek a hírek az orosz atomenergetika újabb eredményeiről.

Magyarországon tárgyalt a világ legnépesebb városának vezetője

Kategória: 

A kínai Csungking alpolgármestere, Liu Guiping a gazdasági és kulturális kapcsolatok további bővítéséről tárgyalt. A látogatás egyik apropóját az augusztus 22. és 25. között Csungkingban megrendezésre kerülő Smart China Expo nevű technológiai vásár adta, amelyen számos magyar vállalat is képviselteti magát.

Európa érdeke is a jó kapcsolat Kínával

Kategória: 
Fotó: MTI, KKM

A közép-európai országok az egész Európai Unió érdekét is szolgálják, amikor szorosabbra fűzik az együttműködésüket Kínával - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton, Kína, valamint 16 közép- és kelet-európai ország Szófiában rendezett miniszterelnöki csúcstalálkozója után. A tanácskozáson Magyarországot Orbán Viktor kormányfő képviselte.

Oldalak