Jelenlegi hely

Beata Szydlo

Voice of Europe: az év politikusai

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A “cenzurázatlan európai hírek” internetes oldala, a Voice of Europe a 2017-es esztendő férfi politikusának Orbán Viktort, női politikusának pedig Beata Szydlót választotta, őket “Európa védelmezőinek" nevezte.

Morawiecki váltja Beata Szydlót

Fotó: MTI, archív

Mateusz Morawiecki eddigi kormányfő-helyettes, fejlesztési és pénzügyminiszter váltja fel a lemondását benyújtó Beata Szydlót a miniszterelnöki poszton - jelentette be Beata Mazurek, a Jog és Igazságosság (PiS) szóvivője a lengyel kormánypárt csütörtök esti vezetőségi ülését követően.

A V4 megnyerte az EU-val folytatott vitát

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Lengyelország és a visegrádi csoport megnyerte az Európai Unióval folytatott vitát a migrációs politikáról, Varsó határozott politikájának hatására megváltozott a migrációs válságról kialakul felfogás - jelentette ki Beata Szydlo lengyel kormányfő Varsóban a kabinet munkájának első két évét értékelve.

Helyes a választott út

Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt

A lengyel és a magyar kormány által választott út az illegális bevándorlás kezelésében helyesnek bizonyult - hangsúlyozta Beata Szydlo lengyel kormányfő Varsóban, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel  tárgyalt. 

Kevesebb Brüsszelt, erősebb nemzetállamokat!

Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt

A Lengyelországgal szembeni jogállami kritikák alaptalanok - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Varsóban, Beata Szydlo lengyel kormányfővel közös sajtótájékoztatón.