Ázsia

Ázsiai kontra magyar kisboltok

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Miért olyan népszerűek a főként ruházati cikkeket, vegyi árukat, illatszereket, műszaki árukat és újabban gyógyhatású termékeket is forgalmazó ázsiai kisboltok? Mennyire komoly konkurenciái a magyar üzleteknek? Hogyan tudják alacsonyan tartani áraikat? Ezekre a kérdésekre is kerestük a választ a Rákóczi téri vásárcsarnokban.

Élünk vagy kihalunk

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Az ENSZ prognózisa szerint közepes szintű termékenységgel számolva bolygónk lakossága 2055-re eléri a tízmilliárd főt. Az Ázsiában és Afrikában tapasztalható bébibummot azonban Európa elöregedő lakossága aggodalommal vegyes szomorúsággal szemlélheti: kontinensünket a termékenységi ráta folyamatos csökkenése jellemzi, több ország őslakosságát a kihalás fenyegeti.

Globális partnerség

Kategória: 
Forrás: MTI

A csúcstalálkozó résztvevői megerősítették az Európa és Ázsia közötti globális partnerséget, és intenzív együttműködésre vonatkozó három kulcsfontosságú területet, az éghajlatváltozás elleni fellépést, a szabad és tisztességes kereskedelmet és a digitalizáció fontosságát határozták meg - közölte Federica Mogherini, az Európai Unió (EU) kül- és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben pénteken.

Európa érdeke, hogy szoros kapcsolat fűzzé Ázsiához

Kategória: 
Forrás: MTI

Európának az a határozott érdeke, hogy kapcsolatait még szorosabbra fűzze Ázsiával, ugyanis napjainkban egy világkereskedelmi és gazdasági háború van kibontakozóban - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Brüsszelben, az Ázsia-Európa találkozó (ASEM) szünetében pénteken.