Afrika

Szexuális zaklatások az Afrikai Unió intézményeinél

Kategória: 
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Széles körben tapasztalható szexuális zaklatás az Afrikai Unió intézményeinél. Egy, a kérdéskör feltárására irányuló, pénteken nyilvánosságra került belső vizsgálat szerint számos visszaélés történt nőkkel szemben, különösen a gyakornokok, a fiatal önkéntesek és a rövid távra felvett alkalmazottak érintettek. 

Élünk vagy kihalunk

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Az ENSZ prognózisa szerint közepes szintű termékenységgel számolva bolygónk lakossága 2055-re eléri a tízmilliárd főt. Az Ázsiában és Afrikában tapasztalható bébibummot azonban Európa elöregedő lakossága aggodalommal vegyes szomorúsággal szemlélheti: kontinensünket a termékenységi ráta folyamatos csökkenése jellemzi, több ország őslakosságát a kihalás fenyegeti.

Teljes a káosz a kameruni elnökválasztás után

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Kamerunban egy héttel az október 7-ei választás után sincs eredmény, mivel több botrány is felütötte a fejét – írja a Sputnik News. Az afrikai országban elnökválasztást tartottak, amelyen először csak egy, majd egy második ellenzéki jelölt is bejelentette győzelmét, miközben az alkotmánybíróság is vizsgálja az ügyet. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy hét, magát a Transparency International választási megfigyelőinek kiadó ember is igyekezett befolyásolni az eredményhirdetést – jelentette a helyi CRTV csatorna.

Oldalak