Új eszköz az európai környezetvédelmi politika értékeléséhez
2010-10-20 17:35:45
Csere Zsuzsa
pelczne

Átfogó és egységes környezetvédelmi adatkezelési rendszerre lenne szükség Pelczné Dr. Gáll Ildikó szerint.


Emberi életek megmentését jelentheti egy átfogó és egységes környezetvédelmi adatkezelési rendszer kialakítása - hangsúlyozta Pelczné Dr. Gáll Ildikó európai parlamenti képviselő (Fidesz) bizottsági felszólalásában, felhívva a figyelmet az ún. európai környezeti-gazdasági számlák fontosságára. Egy ilyen rendszer kiépítése a jövőbeni komoly segítséget jelenthetne természeti-ipari katasztrófák elkerülésében.

Az Európai Parlament Gazdasági és Monetáris Bizottsága előtt fekvő jelentés célja, melynek sajnálatos módon a magyarországi vörösiszap-katasztrófa miatt különös aktualitása van, hogy a jövőben egy megbízható adatbázis álljon rendelkezésre a környezet állapotáról. Amennyiben a nyilvántartás megfelelően és egységesen működik, több környezetvédelmi mérés és elemzés is könnyebben elvégezhető, emellett akár a tagállamok szintjén is összehasonlíthatóvá válnak a környezetvédelemre szánt források és azok felhasználásának hatékonysága.

Pelczné Dr. Gáll Ildikó, aki nemrég csatlakozott az EP Gazdasági és Monetáris Bizottság munkájához, kiemelte: Elengedhetetlen, hogy azokat az adatokat, amelyek segítségével akár a kívánatos környezeti állapot elérése is beárazható elsősorban a tagállamok gyűjtsék be. Az adatgyűjtésnek ezzel egy időben hasznosnak is kell lennie, hogy megfelelő alapot szolgáltasson a környezetpolitikai döntések meghozatalához.

digitalstand25

ADemokrata_www.demokrata.hu

BM-kicsi


mentsver


k_aurusEseménynaptár
<
>
<
>