Szeptember 30-án végleg bezár a Vidámpark
2013-09-05 12:50:05
Csere Zsuzsa

Mintegy 175 éves fennállást követően bezárja kapuit a Városliget legendás nevezetessége, a Budapesti Vidámpark.

Az utolsó hónap történéseiről modern rikkancsok és 21. századi bértolongók tájékoztatták a nagyérdeműt Budapest több pontján, köztük a Nyugati és az Erzsébet téren is a szeptember 5-én. „Továbbmenet nincs!” - hajtogatták az egyik legnépszerűbb és legidősebb játék, a Kanyargó tábláján szereplő felirat hírhedt szlogenjét, mely találóan összefoglalja milyen sors vár a 175 éves létesítményre.

vidampark

A Park elődei közül a hajdani színes Vurstli a 19. század eleje óta, míg a patinásabb Angol Park mintegy száz éve létezik. A kettő összevonásából született mai Vidámpark, tehát át- és túlélt több forradalmat, két világháborút és számtalan városvezetést is. Családi anekdotája, érdekes története, vicces sztorija mindenkinek lehet a Vidámparkról, ám egy-két kulisszatitokról, történelmi jelentőségű eseményről talán a legfanatikusabb rajongók sem tudnak.

A Budapesti Vidámpark dolgozói egy színes kiállítással is készültek az utolsó évre, mely átfogó képet ad a Park 175 éves múltjáról. Megnézhetjük, hogyan épült fel Európa leghosszabb favázas hullámvasútja, milyen játékok szórakoztatták nagyszüleinket, és sok más érdekességre is fény derül egészen a kezdetektől napjainkig. A kiállítás a Körhinta csarnokában tekinthető meg.

A Park történetének ezúttal akár az otthoni könyvespolcon is méltó helye lehet, hiszen egy képes emlékkönyv is készült az elmúlt közel két évszázadról. A Vidámpark nem csupán a vidámság és kikapcsolódás szimbóluma, de számos történelmi jelentőségű esemény színhelye is volt, mindezekről és még sok más érdekességről is számot ad a csokorba gyűjtött archívum.  

Szeptember végéig a Park állandó nyitva tartása mellett a Vidámparki Éjszakák programsorozat is rendíthetetlenül üzemel, minden szombaton 1:30-ig várják a látogatókat kivilágított játékokkal, kedvezményes belépővel és utánozhatatlan bulihangulattal. A jegyeket jó előre, online is meg lehet vásárolni, így elkerülhető a felesleges sorban állás.

Az utolsó hónapban nagyon sok látogatóra számítanak, főleg hétvégenként, így aki várakozás nélkül szeretne újra és újra felülni Európa Leghosszabb Favázas Hullámvasútjára, az hét közben látogasson ki, a felhőtlen szórakozás vagy akár a nosztalgia kedvéért, még egyszer – utoljára.

További információ:
Budapesti Vidám Park Zrt.
1146 Budapest, Állatkerti krt. 14-16.
www.facebook.com/budapestividampark
www.vidamsag175.blog.hu
www.vidampark.hu

digitalstand25

ADemokrata_www.demokrata.hu

BM-kicsi


mentsver


k_aurusEseménynaptár
<
>
<
>