Ízelítő a Magyar Demokrata szeptember 17-i számából

Vége a liberális mesének

A miniszterelnök nem az egyéni szabadságjogokat akarja megkurtítani, nem a vállalkozási vagy mozgási szabadságunkban akar korlátozni, egyszerűen arra törekedne, hogy az állam azt tegye, ami a feladata: ha kell, fellépjen a polgárai védelmében – mondta a Demokratának Boros Imre közgazdász.

Erős bizalom és teljes támogatás

A találkozó során újfent megbizonyosodhattam arról, hogy a miniszterelnök minden ügyben kiáll a miskolciak érdeke mellett, a jelenlegi városvezetés maximálisan bírja a kormány bizalmát – mondta a Demokratának Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. Villáminterjú Orbán Viktorral.

Győzelem a pénzvilág fölött

Minden korábbi számításnál többet, mintegy 1000 milliárd forintot kapnak vissza a bankoktól a háztartások a devizahitelekkel kapcsolatos kártalanítások során. Az akció keretében átlagosan 25, de bizonyos esetekben 30 százalékkal is mérséklődhetnek a törlesztőrészletek. A bankoknak fél éven belül el kell számolniuk az ügyfeleiktől tisztességtelenül beszedett pénzekkel. S hogy veszteségeiket ne tudják továbbhárítani, 2016-ig kamat- és díjemelési moratóriumot hirdet meg a kormány.

További témáink ›››