„Azok a boldog, szép napok, ég veled! Te nem tudod, milyen jó nélküled!” A Beatrice méltán népszerű slágere juthatott eszünkbe a hülye népfront hétfői parlamenti produkciója nyomán. 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Azt ugyan nem nagyon értette épeszű ember, hogy mit vártak a kisomfordálástól – talán szrtájkba léptek, ha már decemberben beléjük folytották a szót.

Az analfabéta népfront mindenesetre a parlamenti ülés helyett Esztergomba kirándult, minek következtében a Tisztelt Házban pontosan ugyanannyi ellenzéki intellektuális izgalom volt, mint amikor a hülyék ott csörömpölnek, szóval teljesen mindegy, hogy a vesztesek koalíciója aktuálisan miként rohan ajtónak futó Kunhalmiként az újabb csúfos választási kudarcba. Igazából szót sem érdemelnének, de miként azt a miniszterelnök megállapította évértékelő beszédében, nekünk, a normális többségnek is jár némi szórakozás, amiről a szegény népfrontosok gondoskodnak nekünk. Nem szép ugyan kinevetni őket, elvégre képességeik maximumát nyújtják, de ne mondja senki, hogy a jobboldalnak nincs humora; nagyon is nagyra értékeljük a derűs perceket, napokat, heteket, hónapokat. Tudományosan bizonyított tény, hogy a jókedv, a kacagás életvédő hatású.

Kacagjunk hát bátran, felszabadultan az apokaliptikus kényszerképzeteiben reménytelenül eltévedt pöttöm népfront villámtréfáin, és nyugtázzuk elégedetten a politikáját valóságra építő büszke hazafias többség nyilvánvaló szellemi és erkölcsi fölényét. Mi értjük az életet, képesek vagyunk megkülönböztetni a lényegtelen részleteket a lényeges egésztől, tudjuk, mit akarunk és merre tartunk, ugyanazt valljuk, mint tavaly, két éve, öt éve meg 2010 előtt – bizony, amit akkor mondtunk, az ugyanúgy igaz volt, mint ma –, van gerincünk, nem vagyunk űzött boldogtalanok, örülünk nemzetünk és hazánk emelkedésének, és még a magyar szavakat is le tudjuk írni helyesen, mert mi könyvet is olvasunk, hiszen megbecsüljük és szeretjük nyelvünket és kultúránkat. Magasra tekintünk, messzire látunk, a lelkünket nem vette el sem lékekkufár, sem megzakkant oligarcha, de még világrontó tőzsdespekuláns sem – ezért hasal el a szegény kis népfront az összes létező kombinációban újra és újra és újra.