„A milliomosnak olyan szerencséje van, hogy közelről láthatja a haszonlesést.”
(Nyikolaj Vasziljevics Gogol)

A Soros fal nem valami metafora. Hanem egy olyan, cseppet sem megmosolyogtató, mint inkább rémisztő ellentétpár. A Soros fal egy létező valami, egy ember alkotta építmény, amely telekhatártól telekhatárig védi, óvja a ház és a kert birtokosát: George Sorost. Több kilométer hosszan. Három-négy méter magasan. 

Soros és felesége. Fotó: MTI/EPA

Long Island zárt társadalma

Történt, hogy a Daily Caller oknyomozó újságírója, Benny Johnson egy furcsa e-mailt kapott. A levélben a küldő arról ír, hogy az Open Society és az Open Borders kizárólagos nemzetközi termékforgalmazójának, George Sorosnak a birtoka egy valóságos erőd. Johnsonnak „Walls Across America” néven fut egy dokumentumfilm-sorozata azokról a képmutatókról, akik gazdagságuk mögé bújva kampányolnak a nyílt társadalomért és a korlátlan befogadásért. Az újságíró Soros southamptoni birtokára ellátogatva azzal szembesült, hogy némely erődöt nem védenek annyira alaposan, mint Soros rezidenciáját. A ház körüli hatalmas parkban biztonsági őrök járőröznek, az egész birtok pedig valóban körbe van kerítve, méghozzá átláthatatlan, tömör betonfallal. A falakon pedig biztonsági kamerák vizslatják a terepet a nap huszonnégy órájában. 

Nyilván ez a fajta telekvédelem nem idegen az amerikai felső tízezertől. S ha azt is beleszámoljuk az egyenletbe, hogy a fentebb említett őrök fegyvereinek táraiban vélhetően nem gumilövedékek vagy gáz-riasztópatronok, hanem éleslőszerek vannak, könnyen képet kaphatunk arról, mi várja odabent az illetéktelen behatolót. 

Walls Across America – képernyőfotó

Az ördög levese

Mindannyian emlékszünk a tanmesére, mikor az ördög vendégségbe megy a szegény emberhez, aki először megfújja gyermeke fázós kezét, hogy felmelegítse, majd megfújja a forró levest, hogy lehűtse. Az ördög pedig – ennek láttán – elmenekül, hiszen még ő is megijed attól, aki ugyanabból a szájból képes hideget, s meleget is fújni. Ez a történet számos kultúrkörben megtalálható, különböző változatai földrészeken átívelő egészet alkotnak. Nem véletlenül. Hiszen mindenkinek akad olyan ismerőse, aki nem úgy él, ahogy mondja, vagy nem úgy mondja, ahogyan él. 

Optimális esetben a kutya sem törődne azzal, hogy hogyan él a saját pénzéből a saját birtokán Long Island reverz Monte Cristója. Csakhogy ez a fajta attitűd nem éppen konzisztens. Magyarán ha valaki a nyílt társadalom legfőbb szószólója, akkor teljes joggal elvárható lenne némi tolerancia. Mármint az átlagosan toleránsak fölé kalibrálva valamennyivel a toleranciafokot. Legalább oly mértékben, hogy a mások által sövénnyel vagy pázsittal jelzett telekhatárt véletlenül vagy akár szánt szándékkal átlépők vizitációs ajándékként ne egy lövedéket kapjanak.

Másolt minták

Persze George Soros ezzel a mintával koránt sincs egyedül. Vegyük például az Amerikai Egyesült Államok egyik legjelentősebb elnökét, a rabszolgaság eltörlőjét, Abraham Lincolnt, kinek nevéhez a mai PC társadalomban hozzá szokták tenni, hogy ő volt a faji egyenlőség megteremtésének előfutára. Nos, ez… enyhén szólva nem fedi a valóságot. Amikor Lincoln 1858-ban Illinois Államban harcba szállt Douglas szenátorral a szenátori címért, az abolíciós vádak ellen mai szemmel igen furcsán védekezett:

„Nem pártolom és soha nem is pártoltam, hogy a fehér és fekete faj között bármilyen módon szociális, vagy politikai egyenlőséget teremtsünk; nem pártolom és soha nem pártoltam, hogy négereket szavazni, vagy esküdtnek lenni engedjünk, sem, hogy hivatalképessé tegyük őket, sem, hogy fehérekkel való házasodásukat engedélyezzük; és ehhez hozzátéve azt állítom, hogy fizikai különbség van a fehér és a fekete faj között, mely hitem szerint mindörökre meg fogja akadályozni a két faj szociális és politikai egyenlőségen alapuló együttélését. És ennek okán, mivel továbbra is egyazon helyen élnek, mindig is lesz egy fölé- és egy alárendelt, s én, mint minden ember a fehérek fölérendeltségét óhajtom. Ez alkalomból kijelentem, hogy a fehérek magasabbrendűségéből még nem látom következőnek, hogy a négerektől minden megtagadtassék. Nem azért mondom ezt, mert nem akarván, hogy egy néger nő rabszolga legyen, mindjárt feleségül is akarnám egyben. Hanem mert vélem, hogy őt egyszerűen békében élni hagyhatom.”

***

George Soros legfőbb célja, hogy egyre növekvő politikai befolyása révén hatalmas vagyona minél jobban gyarapodjon. S ha ezt a vagyongyarapodást el tudná érni úgy, hogy nem lenne szüksége hozzá a szabad tőkeáramlásra, valamint a szabad vándorlásra, akkor ezt tenné. De mivel ebben látja a legnagyobb profitot, „muszáj” ezt tennie. 

A Soros fal nemcsak egy fal. A Soros fal a képmutató, a migrációt haszonszerzésre felhasználó, a kultúrákat anyagi haszonért eltörlő, avagy homogenizáló gazdasági elit jelképe. Egy olyan méreg a világ testén, amely ellen csak a hazaszeretet adhat élethosszig tartó rezisztenciát. 

https://www.google.com/maps/embed?pb=!4v1547749313970!6m8!1m7!1sFNOmenon9atkYAYe9QXhIw!2m2!1d40.87866468593563!2d-72.3723283011086!3f92.82184825748973!4f-2.161589169796244!5f1.1924812503605784


Soros kerítése a Google térképén