Megfigyelték már, hogy a baloldali emberek egy jelentős hányadának mostanában mindenről a politika jut eszébe? Egyszerűen nem lehet velük úgy beszélgetni, hogy előbb-utóbb ne hozzák szóba, ne kezdjék szidni Orbán Viktort vagy valamelyik kormánypárti politikust.

Az októberi budapesti birkózó világbajnokság hivatalos Facebook-oldalán nemrégiben lerántották a leplet az esemény kabalafigurájáról, ami nem más, mint egy nemzeti mezbe bújtatott oroszlán. Az ember azt gondolná, ez aztán tényleg olyan hír, amihez mindenki pozitívan áll hozzá, és maximum csak azt kritizálják majd egyesek, miért pont egy afrikai állatot választott a tervező a hazai sportrendezvény jelképének. Nos, valóban volt néhány kommentelő, aki szóvá tette ezt, ám számuk eltörpült azoké mellett, akik még mindig nem tudták túltenni magukat a Fidesz-KDNP április 8-i kétharmados győzelmén, és most, amikor újfent előtör belőlük a választási vereség megemésztetlen fájdalma, a birkózó vébé internetes oldalát használják köpőcsészének.

A világbajnokság szervezői szavazást indítottak a legnagyobb közösségi oldalon azzal a céllal, hogy a közönség segítségével elkereszteljék a kabalának választott jószágot. Persze nem kellett sokat várni, hogy megjelenjen az első cinikus javaslat: „Rezsi Szilárd” – utalva a birkózó szövetség elnökére, a Honvédelmi Minisztérium jelenlegi parlamenti államtitkárára. A perverzió egy olyan fajtája ez a viselkedés, a frusztráltság egy olyan megnyilvánulása, ami egy lelkileg egészséges ember számára teljességgel érthetetlen, felfoghatatlan.

Németh Szilárd ellenzői folyton azt hangoztatják, hogy a sportnak nem szabadna keverednie a politikával. Nos, nem ártana figyelmeztetni őket, hogy épp ők követik el ezt a merényletet, méghozzá az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb magyar sportággal szemben.