Utolsó felvonásához ért az egy évvel ezelőtt a magyarországi olimpiai pályázás megfúrásával színre lépő Momentum. A hazaáruló asztaltársaság vezetői immár egymást igyekeznek kitúrni pozícióikból.

A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Index hírportál szerint Papp Gergő, a szervezet volt kommunikációs igazgatója (ilyenjük is van ám a gyerekeknek) a törpepártból való kilépésekor levelet írt a Momentum küldöttgyűlése tagjainak. Ebben így tálal ki:

„Soproni Tominak hónapok óta az az egyetlen és legfőbb politikai célja, hogy legyőzze Andrist majd átvegye a helyét. (…) „Andris valójában nem tud elnökként viselkedni, mert négy elnökségi tag Tomi miatt folyamatosan leszavazza.”

A távozó Papp azt is leírta levelében az Index szerint, hogy a Momentum két elnökségi tagja, az említett Soproni Tamás és Orosz Anna egy ideje a magánéletben párt alkotnak, és emiatt soha nem szavaznak eltérően a vezetőségi üléseken.

Mindebben semmi meglepő nincs. A Momentum elvtelensége, sem Istent, sem embert nem tisztelő gátlástalansága ugyanis színre lépésük pillanatában nyilvánvaló volt. Azoknak, akik egy nemzet közel évszázados álmát szemrebbenés nélkül feláldozzák ismertté válásuk érdekében, és nem riadnak vissza attól sem, hogy egy szerkesztőségbe berontva arroganciájukkal újságírókat fenyegessenek, nyilvánvalóan nincsenek erkölcsi megfontolásaik. Ezért természetes, hogy irracionális hatalmi vágyukban egymásnak esnek.

Ez pedig felettébb helyes, hiszen ez garancia a Jobbik elnöke által a balliberális oldalra dezertált egykori nemzeti párt potenciális koalíciós partnerének nyilvánított percemberke-mozgalmacska gyors széthullására. Még konc sincs a láthatáron, de már marakodnak. Elvek, hozzáértés, program, vízió híján marad a szemétdombon való kakaskodás a kukorékolás kizárólagos jogának elnyerésére. Tomi, Andris és a többi tizenöt perces hírnevű epizodista immár múlt idő.

Kérünk egy fröccsöt!