Rövid kegyelmi állapot után Budapest aluljárói ismét a Demszky-korszak mocskába süllyedtek. Elviselhetetlenül büdös, agresszív, zavarodottan ordítozó, egymást rendszeresen ütlegelő embermaradványok lepték el a polgárok közlekedését szolgáló föld alatti átjárókat. A normális emberek befogott orral, forgó gyomorral kénytelenek átverekedni magukat a mosdatlan népségen.

Mindez nem a fővárosi vezetés felelőssége. Budapest elöljárói évekkel ezelőtt meghozták a szükséges intézkedéseket az efféle elemek eltávolítására. Csakhogy szélsőbaloldali anarchista felforgató csoportosulások megtámadták a döntést az Alkotmánybíróságnál, a testület pedig úgy ítélt, hogy a közterületek összevizelése, a bűz és a fertőzésveszély olyan alapvető emberi jog, amit nem lehet korlátozni.

Ha ez így van, akkor módosítani kell az Alaptörvényt. Abnormális, erkölcstelen és felháborító ugyanis, hogy az emberalatti deviancia szabadon, büntetlenül tobzódhat a közterületeken. Az adófizetők forintjaiból tetemes összeget fordított az állam és a főváros is a hajléktalan-ellátásra, és ma már senkinek sem kell az utcán vagy az aluljáróban élni, aludni. A közterületeket ugyancsak az adófizetők forintjaiból tisztítják – jelenleg hiábavalóan. És persze adóforintokból működik a tömegközlekedés is, amit a bűzlő emberek ingyen használhatnak, ellentétben a hányingerrel küszködő normális emberekkel, akiknek nagyon oda kell figyelniük, hogy milyen ülésre ülnek le a buszon vagy a villamoson.

Elmondható tehát, hogy egy teljesen téves, kifejezetten perverz emberjogista rögeszme miatt a normális életvitelű adófizetők sokasága hátrányban van, negatív diszkriminációt szenved el egy társadalomból saját akaratából kilépett kisebbség javára.

A valóban bajba került emberek többsége rendezett körülmények között, emberi méltóságát megtartva kap segítséget az ellátórendszerben, megőrizve az újrakezdés reményét. Az ordítozó, cigarettázó, vizelő, büdös, agresszíven kéregető csőcseléket viszont el kell távolítani az aluljárókból, a közterületekről. Ezek ugyanis nem elesett, segítségre szoruló emberek, hanem paraziták. Az élősködés nem lehet alapjog, ezért meg kell teremteni a közegészségügyi veszélyeket is hordozó deviancia felszámolásának törvényi feltételeit.