Az ellenzék vezérlő csillagát sok mindennel lehet vádolni, azzal azonban semmiképp, hogy szerény lenne.

Történt ugyanis, hogy az Oxford Union, a hasonló nevű egyetem vitafóruma meghívta vendégelőadónak. Csütörtökön  meg is tartotta beszédét, amelyben természetesen az Európai Egyesült Államok mellett korteskedett. A föderális Európa ötletét lehet szeretni és utálni, csakugyan vitafórumra kívánkozó téma, ám a történet itt nem ért véget. Az őszödi böszmének ugyanis jócskán fejébe szállt a dicsőség attól, hogy előadhatott a jeles plénum előtt. Annyira, hogy másnap a Demokratikus Koalíció elengedhetetlennek tartott kiadni egy közleményt, amelyben éppen csak azt nem állítja a törpepárt, hogy vezérüket könnyes szemmel, felállva tapsolta meg az oxfordi közönség.

A populizmusra az Európai Egyesült Államok a megoldás. Erről beszélt Gyurcsány Ferenc abban a teremben, ahol előtte a Dalai Láma, Teréz anya, Winston Churchill, Ronald Reagan és Albert Einstein is előadott.

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Freitag, 10. November 2017

Mindenesetre Gyurcsány személyének kiemelkedő voltát hangsúlyozandó bevágtak egy listát is a közleménybe arról, kik léptek fel kedves vezetőjük előtt az egyetem pódiumán. („A világhírű egyetemen működő vitafórumot 1823-ban alapították a szabad vita helyszíneként. Eddigi vendégei között található a Dalai Láma, Teréz anya, Winston Churchill, Margaret Thatcher, Richard Nixon, Jimmy Carter, Ronald Reagan, Bill Clinton és Albert Einstein is.”) Természetesen kicsemegézték a nekik tetsző neveket, néhány kattintással azért kideríthető, hogy kikkel lehetne még együtt emlegetni a simlis DK-vezért. Például a feleségét megölő, ám a jogszabályoknak megfelelő bizonyítékok híján felmentett O. J. Simpsonnal, aki 1994-ben szintén előadott ugyanott, vagy a sokak által holokauszttagadónak tartott David Irvinggel és a radikális brit politikussal, Nick Griffinnel, akik 2007-ben voltak a vitafórum vendégei. Két éve Marine Le Pen, a balliberális körökben vörös posztónak számító  Nemzeti Front elnöke is tiszteletét tette azon a pódiumon, amelyet csütörtök este Gyurcsány cipője koptatott, persze ezeket a neveket nem teszi a kirakatba a DK-közlemény.