Hónapok óta mondjuk, hogy az ellenzék végső célja, a közös jelöltállítás napról napra közeledik hozzánk. Ebben az eleinte titkos, mostanra nagyon is látható színjátékban az MSZP-nek fontos szerepet osztottak, hiszen a Jobbikon kívül ez az egyetlen biztosan parlamentbe bejutó ellenzéki párt. Csakhogy mostanáig az MSZP egyfajta fáziskésésben mozgott, időközben ugyanis megnevezték saját jelöltnek Botka Lászlót, arról azonban megfeledkeztek, hogy a Jobbikhoz és a DK-hoz való viszonyt tisztázni kellene.

Botkával az MSZP önálló esélyeit lehetett volna javítani, most azonban mást követeltek a háttérben meghúzódó támogatók. És a szegedi polgármester már csak kolonc volt az utolsó hetekben. Mostanra telt ki az ideje, megkapta elbocsátó üzenetét, elfogyott a levegő körülötte. Emberileg sokatmondó és jellegzetes, hogy miután az övéi lemészárolták, még politikai haldoklásában is a Fidesz „ügynökeit” gyalázta, nem pedig elvtársait, akik egyszerűen megváltak tőle, és nevetségessé tették az egész ország előtt.

Elhárult az akadály az ellenzéki összefogás elől. Összenőhet, ami eredendően is összetartozott.

A Fidesz-KDNP hívei felkészülhetnek rá, hogy az egyéni választókerületekben egy ellenzéki jelölt áll majd a kormánypárti jelölttel szemben. Nagyon kevés az esélye annak, hogy ne így legyen. Molnár, Gyurcsány, Karácsony, Vona és a többi összekapaszkodik, mintha mi sem történt volna.

Botka tehát elszállt a szélben, de a harc csak most kezdődik.