Titkos mérések alapján a Jobbik prímán áll – sugallja Budai Lóránt, a Jobbik jászsági vezetője. A politikus egyik csalódott hívének szemrehányására a Facebookon sejtelmesen így válaszolt: „Ne higgy el mindent, amit a (Fidesz kizárólagos uralma alatt álló) médiából öntenek Rád. Talán nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, létezik valós mérés, valós eredménnyel…”Teljesen természetes, hogy ha az embernek betyársereges lélekkel kell néppártosodnia, kissé összekeveri a dolgokat. A kuruc.info hőse, Adolf Hitler is nem létező hadosztályokat tologatott a térképen, miközben az oroszok már Berlinben harcoltak. Budai Lóránt mindenesetre nem pusztán összezavarodott, de gyorsan is felejt. A Jobbik már 2010-ben és 2014-ben is azt híresztelte a választás előtt, hogy betonba döngölik a Fideszt, aztán jött a pofára esés, a józanító jobbegyenes. Attól, hogy Vona Gábor Ózdon humorbonbonokat szórt, és Tiszavasváriban megtelt a helyi művház, a Jobbiknak kereken annyi esélye volt a választási győzelemre, mint Hitlernek csodafegyverrel szétzúzni a Kremlt.

Az ember persze, attól ember, hogy remél. Nincs is ezzel baj. Baj azzal van, ha a híveit már semmi mással nem ösztökélheti, mint titkos felmérésekkel, amelyet persze, ő sem látott, de aki mondta neki, annak muszáj hinnie, mert ha nem hisz, szembejön ormótlan léptekkel az igazság, és akkor vége a dalnak.

Budai Lóránt és a jászsági Jobbik tulajdonképpen a helyzet foglya a többi jobbikossal együtt. A néppárti fordulat (bármit jelentsen is) alaposan felforgatta a környezetüket, egyre többen kérdezik, most akkor mi van, ti elszámoltatást, meg húsz évet a húsz évért ígértetek, a Fidesz pedig erősebb, mint valaha! Két dolgot tehetnek szegény Budai Lóránték. Vagy fellázadnak, és kimondják, amit egyébként ők is tudnak, hogy álmokat kergettek, soha az életben nem győznek sem képviselőválasztáson, sem önkormányzati választáson. Vagy hallgatnak szépen, politikailag korrekten, nézik a HírTV-t, szurkolnak Kálmán Olgának, megborzonganak, ha valaki bírálja Izraelt, és pörgetik a városi és megyei önkormányzatokban szerzett százezreket, milliókat.

Létezik még egy lehetőség, szinte leírni sem merem.

Budaiék tényleg elhiszik, hogy 2018-ban ők győznek.

Ha így van, én azt mondom, folytassák a munkát! Amennyire itt, a polgári oldalon látom, sokan szurkolnak Budai Lórántnak a hasonlóan professzionális, eredményes politizálásáért.