| Világ
| Sport
Lapszám

Rovat

2009-34 Magyarország
Csere Zsuzsa

Nyírmihálydi cigány lakosságának egyharmada súlyos értelmi fogyatékos. Legalábbis papíron. A valóságban egyáltalán nem bolondok a nyírmihálydi romák. Épp ellenkezőleg: nagyon is leleményesek.

2009-34 Magyarország
Csere Zsuzsa

Az Otthonvédők célja, hogy Magyarországon senkit se lakoltassanak ki, ha jogszerűen foglalja el egyetlen otthonát, és önhibáján kívül nem tud fizetni. Több ezer család feje felett vált bizonytalanná a fedél, mivel a bankok könyörtelenül lecsapnak a fizetni nem tudó hitelfelvevőre – mondta Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum szervezője.

2009-34 Magyarország
Csere Zsuzsa

Barna Károly Tibor története hasonlít fiatal, diplomás honfitársaiéhoz. Ő is hasznos akar lenni, vannak álmai, szeretetre és megbecsülésre vágyik, támogatja a szívéhez közel állókat. 2008-ban elege lett. Gyurcsány Ferenc szavait megfogadva elment. Északnak vette útját és olyan életmódot alakított ki, amellyel kiérdemelte a XXI. század Robinson Crusoe-ja elnevezést.

2009-34 Magyarország
Csere Zsuzsa

Milyen állapotban van ma a magyar oktatás? Minek köszönhető? Érték-e a tudás? Hová tűnt a tekintély és a tisztelet? Mi a feladata ma az iskolának? Európához képest hogyan állunk? Beszélgetés Hoffmann Rózsa országgyűlési képviselővel, Baranyi Károllyal, a Nemzeti Pedagógus Műhely elnökével és Sió László volt oktatáspolitikai államtitkárral.

2009-33 Magyarország
Csere Zsuzsa

Története folyamán harmadszorra is városi rangot nyert a Pest megyei Zsámbék. A fővároshoz közeli településen azt remélik, hogy az egyébként is folyamatos fejlődés új lendületet kap a döntéssel.

2009-33 Magyarország
Csere Zsuzsa

Megerősíteni az alapellátást, konszolidálni a társadalombiztosítást, visszaállítani az orvoslás presztízsét, és a népegészségügyi trendekhez igazítani a nagy pénzek elosztását, mert beteg, depressziós emberekkel nem lehet kijönni a válságból – vázolta fel az egészségügy rendbetételének programját a Demokratának Mikola István, az Orbán-kormány minisztere.

2009-33 Magyarország
Csere Zsuzsa

A magyarok lélekszáma aggasztó tempóban csökken. Ha így megy tovább, száz éven belül eltűnünk a térképről. De nem kell, hogy így menjen tovább. Van megoldás a népesség növelésére, több is. A magyarság még megmenthető. A feladat az új kormányra vár.

2009-33 Magyarország
Csere Zsuzsa

Tóth József, a Hajdú-Bihar megyei Polgár polgármestere seriff hivatalba állítását kezdeményezi városában. A szocialista politikus szerint az országban új szelek fújnak.

2009-33 Magyarország
Csere Zsuzsa

Június 30-án fogadták el Szlovákiában az államnyelvről szóló törvény módosítását. A jogszabály, amely az eredeti, 1995-ös változathoz képest több szigorítást is tartalmaz, egységes tiltakozásra sarkallta a magyarországi politikai pártokat, a Kárpát-medence magyarságát, de Európa-szerte is tiltakozást szült. A Demokrata a Felvidéken járt, arra voltunk kíváncsiak, ott hogyan értékelik a jogszabály hatásait és miben látják a megoldást.

2009-33 Magyarország
Csere Zsuzsa

Sokkal egyszerűbb lenne az életünk, ha jobban használnánk a közösség összetartó erejét – mondta a Demokratának Nemcsák Károly színművész, aki szerint a Szomszédok című sorozat is ezt a ma már eltűnőben lévő értéket hangsúlyozta.

2009-32 Magyarország
Csere Zsuzsa

A móri gyilkossághoz hasonló fordulatot hozott a közelmúltban nyilvánosságra kerülő különös tanúvallomás a több mint két éve meggyilkolt fideszes önkormányzati képviselő, Balla Irma perében.

2009-32 Magyarország
Csere Zsuzsa

Hivatalvesztéssel sújtották és büntetőeljárást kezdeményeztek Varga Gergely volt ügyész ellen. A vádhatóság korábbi üdvöskéjének mélyrepülése az őszödi beszéd idejére nyúlik vissza.

digitalstand25

ADemokrata_www.demokrata.hu

BM-kicsi


mentsver


k_aurusEseménynaptár
<
>
<
>