| Világ
| Sport
Lapszám

Rovat

2009-34 Magyarország
Csere Zsuzsa

Barna Károly Tibor története hasonlít fiatal, diplomás honfitársaiéhoz. Ő is hasznos akar lenni, vannak álmai, szeretetre és megbecsülésre vágyik, támogatja a szívéhez közel állókat. 2008-ban elege lett. Gyurcsány Ferenc szavait megfogadva elment. Északnak vette útját és olyan életmódot alakított ki, amellyel kiérdemelte a XXI. század Robinson Crusoe-ja elnevezést.

2009-34 Magyarország
Csere Zsuzsa

Milyen állapotban van ma a magyar oktatás? Minek köszönhető? Érték-e a tudás? Hová tűnt a tekintély és a tisztelet? Mi a feladata ma az iskolának? Európához képest hogyan állunk? Beszélgetés Hoffmann Rózsa országgyűlési képviselővel, Baranyi Károllyal, a Nemzeti Pedagógus Műhely elnökével és Sió László volt oktatáspolitikai államtitkárral.

2009-34 Magyarország
Csere Zsuzsa

Pont kerülhet a cigányok elleni támadássorozat nyomozásának végére. Négy személyt helyeztek előzetes letartóztatásba, akiket a gyilkosságok elkövetésével vádolnak.

2009-34 Magyarország
Csere Zsuzsa

Sólyom Lászlót augusztus 21-én nem engedték be Szlovákiába, így nem vehetett részt a révkomáromi Szent István-szobor avatásán. A szomszédos országok nem először használják ki a magyar diplomácia gyávaságát, az esetekből mindig a román és a szlovák nacionalisták jönnek ki jól.

2009-33 Magyarország
Csere Zsuzsa

A magyarok lélekszáma aggasztó tempóban csökken. Ha így megy tovább, száz éven belül eltűnünk a térképről. De nem kell, hogy így menjen tovább. Van megoldás a népesség növelésére, több is. A magyarság még megmenthető. A feladat az új kormányra vár.

2009-33 Magyarország
Csere Zsuzsa

Tóth József, a Hajdú-Bihar megyei Polgár polgármestere seriff hivatalba állítását kezdeményezi városában. A szocialista politikus szerint az országban új szelek fújnak.

2009-33 Magyarország
Csere Zsuzsa

Június 30-án fogadták el Szlovákiában az államnyelvről szóló törvény módosítását. A jogszabály, amely az eredeti, 1995-ös változathoz képest több szigorítást is tartalmaz, egységes tiltakozásra sarkallta a magyarországi politikai pártokat, a Kárpát-medence magyarságát, de Európa-szerte is tiltakozást szült. A Demokrata a Felvidéken járt, arra voltunk kíváncsiak, ott hogyan értékelik a jogszabály hatásait és miben látják a megoldást.

2009-33 Magyarország
Csere Zsuzsa

Sokkal egyszerűbb lenne az életünk, ha jobban használnánk a közösség összetartó erejét – mondta a Demokratának Nemcsák Károly színművész, aki szerint a Szomszédok című sorozat is ezt a ma már eltűnőben lévő értéket hangsúlyozta.

2009-33 Magyarország
Csere Zsuzsa

Története folyamán harmadszorra is városi rangot nyert a Pest megyei Zsámbék. A fővároshoz közeli településen azt remélik, hogy az egyébként is folyamatos fejlődés új lendületet kap a döntéssel.

2009-33 Magyarország
Csere Zsuzsa

Megerősíteni az alapellátást, konszolidálni a társadalombiztosítást, visszaállítani az orvoslás presztízsét, és a népegészségügyi trendekhez igazítani a nagy pénzek elosztását, mert beteg, depressziós emberekkel nem lehet kijönni a válságból – vázolta fel az egészségügy rendbetételének programját a Demokratának Mikola István, az Orbán-kormány minisztere.

2009-32 Magyarország
Csere Zsuzsa

Kilenc támadás, hat halott. Az indíték ismeretlen, a rendőrség minden lehetséges szálat vizsgál. A Demokrata is ezt teszi, és ha néhány teória rémképnek tűnik, annak egyszerű oka van: az irracionalitás és a következmények nélküliség Magyarországán, az elmúlt húsz év erőszakos bűncselekményei tükrében ma már minden elképzelhető.

2009-32 Magyarország
Csere Zsuzsa

Joggal várják el a polgárok, hogy az állam mindent megtegyen a béke és biztonság fenntartása érdekében, garantálja ezek feltételrendszerét – mondta Simicskó István, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának kereszténydemokrata elnöke a Demokratának.

digitalstand25

ADemokrata_www.demokrata.hu

BM-kicsi


mentsver


k_aurusEseménynaptár
<
>
<
>