| Világ
| Sport
Lapszám

Rovat

2009-31 Arckép
Csere Zsuzsa

Negyvenhat éves. Légi mentő volt. Most tolószékben ül.

2009-30 Arckép
Csere Zsuzsa

Egy kétezer lelkes faluban, a békés megyei Lökösházán él a román határ mellett, és minden szabad idejében fest. Hatalmas történelmi témájú panorámaképeihez fogható a XIX. század vége óta nem készült Magyarországon.

2009-29 Arckép
Csere Zsuzsa

Katonacsaládból származik, édesapja a háború végét alezredesi rangban élte meg, 1946-ban pedig már mint ezredest távolították el a hadseregből minden indoklás nélkül.

2009-28 Arckép
Csere Zsuzsa

A ma Szlovéniához tartozó Lendván él. Édesapja kovácsmester volt, édesanyja paraszti családból származott, és családanyaként, ahogy ő fogalmaz, tartotta a ház három sarkát.

2009-27 Arckép
Csere Zsuzsa

A tokaji borvidékhez tartozó Mádon él, de Tállyán született, ahol édesapja vincellér volt. Ő kezelte Ósvai Sebő uraság minden szőlőjét, borát, aki főleg azért tisztelte, becsülte őt, mert nem szerette a bort.

2009-26 Arckép
Csere Zsuzsa

Hajdúböszörményben született. Édesapja a hentesszakmát művelte, nem kötődött a fegyverekhez, viszont nagyapja jó műszaki érzékkel megáldott ember volt.

2009-25 Arckép
Csere Zsuzsa

A felvidéki Vezekényben született, és a közeli Nádszegre nősült, feleségével négy fiúgyermeket nevelnek. Tavaly ősszel derült ki, hogy rákos.

2009-24 Arckép
Csere Zsuzsa

A felvidéki Nádszegen, paraszti családban nevelkedett. Apját ferences szerzetesnek szánta volna nagyapja, de inkább úgy döntött, megnősül, és felnevelt öt gyermeket. Ferenc atya született utolsóként.

2009-23 Arckép
Csere Zsuzsa

Nagyszülei mindkét ágon parasztemberek voltak. Meghatározó gyerekkori élménye a sok jószág a falusi házak udvarán, a tiszta tehénistállók és a jó ízű tej.

2009-22 Arckép
Csere Zsuzsa

Ötéves korában, 1947-ben készítette első embert ábrázoló szobrocskáját Pipázó székely címmel.

2009-21 Arckép
Csere Zsuzsa

Édesapja gróf Nádasdy Pál, a hazának országbírókat, hadvezéreket, mecénásokat adó Nádasdy család leszármazottja, édesanyja Augner Antónia, polgári családból származó táncosnő. Kalandos élete során volt Bécsben ünnepelt filmszínésznő, Franciaországban kasszásnő és hullamosó.

2009-20 Arckép
Csere Zsuzsa

Falusi ember, rokonsága mindkét ágon a vidékhez kötődik. Édesapja sokgyermekes paraszti nagycsaládból való, aki kezdetben tanárnak készült, de mikor megszerezte a diplomáját, kedve támadt az állatorvosi pályához, csakhogy otthon nem örültek ennek.

digitalstand25

ADemokrata_www.demokrata.hu

BM-kicsi


mentsver


k_aurusEseménynaptár
<
>
<
>