| Világ
| Sport
Lapszám

Rovat

2008-47 Arckép
Csere Zsuzsa

Édesapjától örökölte a szakmát. Egyik felmenője 1623-ban Érsekújvár kapitányaként kapott nemesi rangot és előnevet, amelyet ma nem használ a család.

2008-46 Arckép
Csere Zsuzsa

Egy felvidéki kisvárosban, Füleken nőtt föl, hétéves koráig nagyszülei nevelték. Pályaválasztására és életére kihatott a nagyszülői házban megtapasztalt élő hagyomány.

2008-45 Arckép
Csere Zsuzsa

A beszélgetés indulásaként kitöltött egy kékfrankost, mint mondta, azért, mert azt egyből össze is tudja kötni a felmenőivel. A bor a Porkolábvölgyben termett, a Szekszárdi borvidék egyik legjobb dűlőjében.

2008-44 Arckép
Csere Zsuzsa

Mohácson született egyszerű paraszti családban, s az így örökül kapott paraszti lét hamar megtanította a kemény munkára.

2008-43 Arckép
Csere Zsuzsa

Nem könyvekből kezdte tanulni kedvenc tárgyát, és ma sem íróasztalnál ülve szerzi tapasztalatait. Hétköznapjaiban éli meg a hagyományos életformát egy hortobágyi tanyán pszichológus feleségével és két kisfiával.

2008-42 Arckép
Csere Zsuzsa

Felmenői mindkét ágon visegrádi svábok, akik a XVIII. század második felében zajló betelepítéskor érkeztek a településre.

2008-41 Arckép
Csere Zsuzsa

1934-ben született Dél-Baranyában. A környékbeli falvakban javarészt németek éltek, akiket ma ugyan egységesen sváboknak nevezünk, de arrafelé például többnyire frankok laktak.

2008-40 Arckép
Csere Zsuzsa

1928-ban született egy Komárom megyei kis sváb faluban, Süttőn. Közvetlenül a háború után internálótáborba zárták sok száz más, a környékbeli német falvakból való sorstársával együtt.

2008-39 Arckép
Csere Zsuzsa

Visszatekintve úgy érzi, gyerekkorától kezdve nemzetélménnyel él együtt. Később értette meg, hogy ami az ő gyerekkori világát meghatározza, nem a gyerekek szokásos életélménye, hanem a nemzet sorsa.

2008-38 Arckép
Csere Zsuzsa

Nagyváradon nőtt fel, s idén, kilencvenedik születésnapjára városa díszpolgárrá avatta. A magyar drámaírás élő klasszikusa élete megkoronázásának érezte az ünnepséget.

2008-37 Arckép
Csere Zsuzsa

Debrecenben nőtt föl, édesapja hentesmester volt. Gyerekkorát paradicsomi állapotként élte meg. A vidéken, keresztanyjánál töltött nyarak emléke ma is élénken él benne.

2008-36 Arckép
Csere Zsuzsa

Anyai nagyapja árvaként került Erdélyből kecskeméti rokonaihoz, ahova édesapja is való, de ő már Budapesten nőtt föl hatéves korától.

digitalstand25

ADemokrata_www.demokrata.hu

BM-kicsi


mentsver


k_aurusEseménynaptár
<
>
<
>