| Világ
| Sport
Lapszám

Rovat

2009-39 Magyarország
Csere Zsuzsa

Bonyolult manőver vette kezdetét a szocialistáknál. Egyszerre kell eldönteniük, mégpedig két hónapon belül, hogy ki legyen az új EU-biztos, mikor legyenek a választások és ki legyen a párt miniszterelnök-jelöltje.

2009-39 Magyarország
Csere Zsuzsa

Adott egy megrendelő, aki házat terveztet magának. Az illetékes önkormányzat tervtanácsa két alkalommal is ellenzi a dokumentáció elfogadását, a fellebbezést elbíráló Államigazgatási Hivatal azonban szokatlan módon azonnal jogerős építési engedélyt ad. A megrendelő nem más, mint az orosz milliárdos, Borisz Abramovics.

2009-39 Magyarország
Csere Zsuzsa

Össztársadalmilag hiába olcsóbb, s a környezetet is kevésbé terheli, rohamosan szorul vissza a vasút szerepe az áruszállításban. Egy rosszul megállapított tarifarendszer miatt ugyanis drágább, mint a teherautós szállítás.

2009-39 Műhely
Csere Zsuzsa

George Orwell 1984 című regényét 1949-ben írta, de sokunknak úgy tűnhet, hogy az Állatfarmmal együtt a ma eseményeit vetette papírra, s a szlovákiai nyelvtörvény kapcsán az ötezer eurós büntetés mint a gondolatrendőrség virtuális 101-es szobája jelenhet meg szemünk előtt; az ott alkalmazott fizikai és lelki terrorból az utóbbit mindenképpen megtestesítve.

2009-39 Műhely
Csere Zsuzsa

Az USA elment vadászni, elfogta, hazavitte, megkínozta majd az icike-picike befogadja. Elnézést, hogy kissé ironikusan kezdem soraimat, de komolyan pipa vagyok. Nem elég nekünk „president Bajnai” és a békés polgárainkat halálra rugdosó „helyi talibán”, még kapunk hozzá egy, esetleg több igazi terroristát is.

2009-39 Magyarország
Csere Zsuzsa

Célom, hogy az elmúlt időszak botrányai után azt lássák az emberek, itt tiszta kézzel nyúlunk a pénzhez, nincs sumákolás – mondta a Demokratának Patay Vilmos, a Fidesz és a KDNP jelöltje az október tizenegyedikei, dombóvári időközi polgármester-választáson.

2009-39 Magyarország
Csere Zsuzsa

Jogellenesnek minősítette az Erzsébet téri Gárda-tüntetés rendőrségi feloszlatását Szabó Máté ombudsman. A rendőrség demonstrációs ügyekben mutatott következetlensége egyértelműen jelzi, hogy jogállam helyett szinte minden kizárólag a végóráit élő balliberális elit kénye-kedve szerint történik.

2009-39 Magyarország
Csere Zsuzsa

A Jobbikot az elkeseredett magyar emberek hozták létre, azok, akiknek elegük volt abból a húsz évből, ami Magyarország mögött van – mondta a Demokratának Szabó Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom választmányának elnöke.

2009-39 Magyarország
Csere Zsuzsa

Egyre többen ismerik fel, hogy a magyar kistermelők kiszolgáltatottságának hatékony ellenszere a közvetlen értékesítés, a jórészt külföldi tulajdonú kereskedelmi láncok kiiktatása. A megoldást a piacok jelentik, csakhogy ezek megszervezése nem is olyan egyszerű…

2009-39 Magyarország
Csere Zsuzsa

Az évadot az Operában, a koncerttermekben és a színházakban is Himnusszal és magyar művekkel kellene kezdeni – mondta a Demokratának Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház Liszt-díjas és érdemes művésze, az Operaház örökös tagja, aki idén ünnepli karnagyi pályájának negyvenéves évfordulóját.

2009-39 Magyar Örökség
Csere Zsuzsa

Kézdivásárhely, a felső-háromszéki medence központjában levő volt Háromszék – ma Kovászna – megye legrégibb városa. Helyén valaha római település (Praetoria Augusta) épült. Kézdivásárhely neve Nádasdy Mihály székely ispán 1407. november 7-én kelt oklevelében már szerepel. A XV. század elején (1427. május 9-én) Luxemburgi Zsigmond városi rangra emelte és biztosította számára az országos hetivásárok tartását, az önkormányzati jogokat és a vámmentességet.

2009-39 Műhely
Csere Zsuzsa

Megvan az eladási engedély és talán a vevő is a bezárt Svábhegyi Országos Gyermekallergológiai, Pulmonológiai és Fejlődés-neurológiai Intézet ingatlanjaira és a Városligeti Fasorban a bezárt BM-kórház ingatlaneladására is – olvashattuk a szeptember 21-i újsághírekben.

digitalstand25

ADemokrata_www.demokrata.hu

BM-kicsi


mentsver


k_aurusEseménynaptár
<
>
<
>