| Világ
| Sport
Lapszám

Rovat

2009-41 Magyarország
Csere Zsuzsa

Azért veszélyesek a különböző valláspótlékok, mert tévútra vezethetik az embert a vallás, a vallásosság vonatkozásában. A megtévesztés veszélye nemcsak az egyház kifejezett tagjait érinti, hanem azokat is, akik jó szándékkal keresik az igazságot, csak nem a biztos utat találják meg – mondta a Demokratának Bosák Nándor, debrecen-nyíregyházi püspök.

2009-41 Magyar Örökség
Csere Zsuzsa

Elévülhetetlen felelősség terheli a hazai tudományos élet vezetőit, akik jól ismert hazugságokkal terhelték meg fiatalságunkat, szót sem ejtve azokról az eseményekről, amelyek a magyarságot Európa népei közé emelték már akkor, amikor az itt élő népek még valójában többistenhívők voltak.

2009-41 Műhely
Csere Zsuzsa

Mivel a rendelkezésükre álló anyagi erőforrások jelentős beszűkülése miatt nyíltan és katonailag ma kivitelezhetetlennek tűnik két stratégiai riválisuk, Oroszország és Kína fenyegetése, a mérhetetlenül eltúlzott és katonai fenyegetésként nem létező iráni „veszély” napirenden tartása lehetővé teszi az egyesek által csak „fekete zenekarként” aposztrofált amerikai-izraeli haramiaduett lankadatlan kardcsörtetését és a katonai kiadások ugyanolyan magas szinten tartását, mint Bush idejében. Az idei nyár bebizonyította, hogy az Obama-kormánynak is változatlanok a külpolitikai prioritásai.

2009-41 Műhely
Csere Zsuzsa

A közvélemény és főleg a média szélsőségesen véleményezi a magyar sport sikereit vagy kudarcait. Eufóriásan tombol az örömtől, túlértékel, vagy depressziósan elkeseredett, világvége hangulatba zuhan és betegesen fanyalog. Mind a két végtermék káros nemcsak a sportolókra, a sportágra, hanem a nemzeti tudatra is. Bombasztikus kifejezésekkel minősítik versenyzőink teljesítményeit, egekbe menesztik vagy a pokol bugyraiba űzik a szerencsétleneket.

2009-41 Műhely
Csere Zsuzsa

A Lendvai-Medgyessy duó húszéves áremelési moratóriuma dacára egyre dráguló energiahordozók szükségessé tették, hogy az eladósodott, kifosztott, legatyásított magyar populáció előálljon valami alternatívával. Hála a globális felmelegedésnek és Árpádék remek választásának, hazánkban a napfény nem ritka adomány. (Állítólag még az ötvenes években is sütött a nap.)

2009-41 Műhely
Csere Zsuzsa

Nincs bajom a Fankadelivel. (Uram, Teremtőm, de elegem van már, hogy mindig mindenhol rákényszerül az ember az elhatárolódásra vagy a felsorakozásra, különben nem kap tagságit a gittegyletben). Jó szándékú srác. A szöveg is úgy-ahogy megáll. De valamit ki kell mondani. Persze megint nekem.

2009-41 Műhely
Csere Zsuzsa

Bár a pártkatonáskodó médiaelit nem tűzte politikai napirendre a két legnagyobb országos rádiófrekvencia pályáztatásának a nyilvánosság előtti vitáját, a szakembereket már a frekvenciák kiírásától – ez év júliusától – igencsak foglalkoztatja a kérdés: hogyan fog átalakulni a rádiózás piaca, ha nem a Sláger vagy a Danubius rádió reggeli műsoraira ébred majd a magyar nép?

2009-41 Levelezés
Csere Zsuzsa

Hankó Ildikónak

Tisztelt Hölgyem, engedje meg, hogy a Magyarországi Unitárius Egyház Elnöksége és hívei nevében őszinte köszöntet mondjak a Magyar Demokrata 34. számában megjelent Az unitárius vallás c. írásáért. Tapasztalataink szerint még sokáig fájdalom lesz nekünk, unitáriusoknak a többszörös kisebbségi sors. Trianon elszakított Erdélytől, a bölcsőnktől és itt, az anyaországban bizony közel 90 év után sem kaptuk meg, kapjuk meg azt a helyet, amit történelmiségünk megérdemelne.

2009-41 Gazdaság
Csere Zsuzsa

Az átlagos jövedelműek számára igazolt jövedelmük 30 százalékán korlátozná a hiteltörlesztés összegét a Nemzeti Bank – devizakölcsön esetében pedig ennél is kisebb lehet a lekötöttség. A tervezettel a háztartások jövedelmének terheltségét csökkentené az intézmény, amely legmagasabb az Európai Unióban. S mint az elmúlt hónapokban láttuk, ez sebezhetővé teszi az ország gazdaságát.

2009-41 Tudomány
Csere Zsuzsa

Engedélyezi a másodfokú rokonok közti házasságot az új polgári törvénykönyv. Az ilyen kapcsolatokból születő utódok esetében ugrásszerűen megnőhet a genetikai aberrációk aránya.

2009-41 Kultúra
Csere Zsuzsa

Utolsó jelentés Annáról címmel Kéthly Annáról forgatott filmet Mészáros Márta, a sztálinizmusról szóló alapfilmek közt számon tartott Napló-sorozat és A temetetlen halott rendezője. A Kossuth-díjas rendezővel az Eszenyi Enikő által játszott politikusnőről és a hetvenes évek hazugságokkal teli világáról beszélgettünk.

2009-41 Kultúra
Csere Zsuzsa

A román születésű német írónő, Herta Müller kapta az idei irodalmi Nobel-díjat. Pikáns, hogy a díj Romániának kellemetlen, hiszen az ott élő kisebbségek sorsa most a nemzetközi figyelem középpontjába kerül.

Digitalstand17


Békemenetmentsver
Eseménynaptár
<
>
<
>