| Világ
| Sport
Lapszám

Rovat

2009-42 Műhely
Csere Zsuzsa

És szégyellem, hogy bántottam a liberálisokat, a mélységesen humánus érzelmű szocialistákat, a fórumnyi Herényit és a herényi Dávid Ibolyát. Alaposan kioktattak emberségből és hazafiságból.

2009-42 Műhely
Csere Zsuzsa

A hírek szerint a kétmilliárdos lottónyeremény egy tizenkét tagú, rendőrökből álló társaságnak jutott, akik nagy valószínűséggel le is szerelnek, súlyos csapást mérve ezáltal a munkaerőhiánnyal küszködő yardra. Csak remélni tudjuk, hogy nem a tolvajokat, rablókat, gyilkosokat üldöző állományból, hanem a nemzeti ünnepen a lakosságot agyba-főbe verők közül kerülnek ki a most távozók, s a veszteség ott fog bekövetkezni. Bár lehet, kétmilliárd forint túl nagy ár az elmaradó pofonokért.

2009-42 Műhely
Csere Zsuzsa

Képzeljék, én csak most, a napokban tudtam meg, hogy a Joshi Barat az nem Józsi barát. Eddig mindig, ha hallottam ezt a nevet, azt hittem, valami Józsi nevezetű hülyegyerek. Bár, ha belegondolunk, voltaképp nem is tévedtem nagyot.

2009-42 Műhely
Csere Zsuzsa

A tv2 Napló című műsora vasárnap tette közkinccsé a múlt hét csütörtökön készült forgatás anyagát, amelyet Orbán Viktor felcsúti házában készítettek. A Fidesz elnöke rövid betekintést engedett a stábnak és egész Magyarországnak azokba a konzultációkba, amelyeket már két hete folytat a Fidesz egyéni képviselőinek kiválasztása érdekében.

2009-42 Levelezés
Csere Zsuzsa

Büszke Lendvai

Azt mondta rikácsi Lendvai Ildikó, hogy húsz évvel ezelőtt jobban nézett ki, mint most. Ez aztán vitathatatlan. Húsz év az nagy idő minden ember életében, húsz év alatt ő is öregecskedő lett. Gyurcsány szerint őt is már régen le kellett volna cserélni, de tudj’ isten mi okból, ez nem történt meg. Nem is a külsejével van gond. Olyan amilyen, de a modora, a viselkedése mit sem változott húsz év alatt.

2009-42 Tudomány
Csere Zsuzsa

Bár számos egyéb elismeréssel is díjazzák azokat a teljesítményeket, amelyek új irányt szabnak a szaktudományoknak, mégis a Nobel-díjat tartják a legnagyobb nemzetközi elismerésnek. Idén a sejtkutatás és a kommunikáció tarolt.

2009-42 Életmód
Csere Zsuzsa

A törökkel együtt érkezett, a Habsburgok ideje alatt élte fénykorát, a külföldi kötődések ellenére ízig-vérig magyarrá vált. Egyszerre művelte paraszt és nemesember, segédmunkás és gyárigazgató. Az egykor virágzó hazai pipakultúrát a szocializmus hervasztotta el, ám a Szabó család a viszontagságos évtizedek ellenére is megőrizte tudását, egyre feljebb emelve a magyar pipakészítés színvonalát.

2009-42 Kultúra
Csere Zsuzsa

Az Orbán-kormány egy szimbolikus gesztussal, a Nemzeti Színház felépítésével köszönt le 2002-ben, a szocialisták pedig jövő nyáron az Erkel Színház lebontásával szándékoznak. Az épület ledózerolása azonban már csak a fizikai kivetülése annak, hogy az Erkel szellemisége megsemmisült.

2009-42 Kultúra
Csere Zsuzsa

Most, hogy már Magyarországon alig születik gyerek, és a magyar társadalom nem képes reprodukálni önmagát, a tömegtájékoztatás egy részében új elemmel gazdagodott a „legyünk még kevesebben” fejezetek repertoárja.

2009-42 Arckép
Csere Zsuzsa

Legszívesebben vándorasztalosnak nevezi magát, mert mindig hívják valahova. Legtöbbször reménytelennek látszó feladatokra.

2009-42 Kultúra
Csere Zsuzsa

ZENE - Újragondolva

A meglehetősen friss, még szinte meleg, Root Of All Evil album különleges kiadványként könyvelhető el a zenekar diszkográfiájában. Az teszi speciálissá, hogy az első három korong (Black Earth, Stigmata és a Burning Bridges) legjobbjait vették fel újra. A Black Earth ’96-os megjelenése óta jelentősen átalakult a zenekar, így az újdonság erejével hat, hogy Johan Liiva helyett most a régi dalokban is Angela Gossow olykor fülrepesztő hörgéseit és visításait hallhatjuk.

2009-42 Jeles napok
Csere Zsuzsa

Jószágtartó gazdák és pásztorok patrónusa Szent Vendel, október 20-án emlékeznek meg róla. Szobrait utak szélére, legelőkre állították, hogy védelmét kérjék a jószágra.

Digitalstand17


Békemenetmentsver
Eseménynaptár
<
>
<
>